Work

Mill Valley, That's My Home

mv01New Kitchen and Renovation of a Cottage in Mill Valley, California

The owners of this house on a sprawling hillside in Mill Valley were already familiar with our work. Their house was charming in many ways but it had been remodeled too many times by too many prior owners. It lacked cohesion and was a little dilapidated. Especially vexing to the owners were the funky disjointed rooflines visible from the upper part of their property where they were hoping to locate a hot tub and terrace for entertaining. They also wanted a new chef’s kitchen and entry. By raising the ceiling of the new kitchen, we were not only able to create a bright and airy room but we were also able to clean up the roofline. The new kitchen blends farmhouse and craftsman elements with modern appliances and Caesarstone counters. At the new lean-to entry, we used heavy timber elements and a rustic custom door to accentuate the country setting. Our landscape design work included all of the walkways, stairs, terraces, decks, hot tub, trellises and the fountain of colored, board-formed concrete.