Work

Striking a Balance

A Transitional Design Condo Update sb01

The owners of this condo in Pacific Heights wanted to update their 60's style kitchen and bathrooms yet strike a balance between ultra modern and conservative. To achieve this, we combined clean modern lines and contemporary fittings with warm natural stone and rich woods. In the kitchen, a distinctive effect is achieved by using quarter-sawn cherry veneer on the shaker style cabinet doors with parallel grain run horizontally. Beautiful brown granite and custom stain compliment the oak floors we selected to provide continuity with the rest of the house. The master bath features a vanity designed with a wrap-over counter of thick granite, Wenge wood veneers, Venetian plaster and a carefully coordinated variety of glass and stone tiles. In the guest bath, a similar material palette is enlivened by the inclusion of a wall hung toilet and an art niche.